Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Hevítőrúddal a könnyebb leszokásért

2021-11-18

Hevítőrúddal a könnyebb leszokásért

A hevítőrúd remek alternatívája a dohányzásnak, nem véletlenül egyre népszerűbb termék napjainkban. 

Alig pár éve jelent meg a piacon, napjainkra azonban egyre több embernél látni hevítő készülékeket. Úgy jelent egy egészségesebb és pénztárcabarát megoldást a dohányzással szemben, hogy nem kell lemondani a már kialakult rituálékról, bevett mindennapi rutincselekvésekről. Miben rejlik a hevítőrúd egyre nagyobb népszerűsége? Mit nyerhet azzal, ha Ön is ezt a módszert választja a dohányzással szemben? Bejegyzésünkben ezeket a kérdéseket járjuk körbe, bemutatva a módszer újdonságát és előnyeit a hagyományos dohányzással szemben.
 

A dohányzás folyamatosan veszíti el a „népszerűséget”

Régebbi, klasszikus mozifilmeket nézve biztosan Te is tapasztalhattad már, hogy jó néhány évtizeddel ezelőtt milyen népszerűségnek örvendett a dohányzás még a mozivásznakon is. Szinte nem volt olyan nyomozó, titkosügynök vagy más menő filmes karakter, akinek ne gyújtotta volna az egyik cigarettát a másik után – az irodában, egy étteremben vagy akár még akció közben is.

Nem is kell ennyit visszamenni az időben akkortájra, amikor még a városban mindenhonnan visszaköszöntek ránk az egyes márkákat népszerűsítő óriásplakátok -  az emblematikus dohányzó cowboyokra talán mind emlékszünk még. Ekkor már azonban minden reklám alatt ott szerepelt a figyelmeztetés is, amely szerint „a dohányzás súlyosan károsítja az ön és környezete egészségét”.
Először csak a reklámok tűntek el, majd megjelentek az első elriasztó fotók a dohánytermékek dobozain, később pedig általános trenddé vált a világ országaiban, hogy a zárt helyekről elkezdték száműzni a dohányzást.
Az okokat, azaz a dohányzás káros hatásait talán már nem kell senkinek sem bemutatni. Mindenképpen jó döntést hoz, ha úgy határoz, hogy felhagy ezzel a szenvedéllyel. A leszokás ugyan soha nem egyszerű, a hevítőrúd és a hevítőkészülék azonban olyan újszerű, innovatív módszer, ami forradalmasítani igyekszik ezt a folyamatot és segítségével lényegesen kevesebb stressz, idegeskedés mellett szabadulhat meg a dohányzástól!
 

Egyszerű leszokás a hevítőrúd segítségével

Ha próbálkozott már a leszokással, megtapasztalhatta, hogy mennyi különböző módszer létezik a megvont nikotin pótlására. Tapaszok, rágók, cukorkák vagy sprayk – ezek a dohányzás elleni készítmények ugyan képesek arra, hogy pótolják a szervezet számára a megvont nikotint, azonban a leszokás sajnos nem csak erről szól. Ha hosszú éveken keresztül dohányzott, akkor minden bizonnyal Önnek is a mindennapok rutinjává vált ez a megszokás.
Cigarettát szívott a kávé mellé, társasági eseményeken, munkahelyen az ebéd után vagy egy hajtósabb munkanap végén. Ezeknek a berögződéseknek a megvonása vezethet el az olyan pótcselekvésekhez, mint a folyamatos nassolás. Ez pedig akár rövid idő alatt is jelentős testsúlygyarapodáshoz vezethet, annak minden negatív következményével együtt. A dohányzástól és a nikotintól megszabadult ugyan, azonban az elhízás is rengeteg jól ismert egészségügyi kockázatot rejt magában. Sok egykori dohányos veszi vissza a cigarettát pusztán amiatt, hogy a hirtelen felszedett plusz kilóktól megszabaduljon.
 

Nem kell lemondania a napi rutinná vált megszokásokról

A webshopunkban forgalmazott termékek célja, hogy ezt a folyamatot tegyék könnyebbé, csökkentsék az Önre nehezedő stresszt a leszokás során. Nem kell lemondania a megszokott, mindennapi rítusokról, ugyanakkor elfelejtheti a dohányzással együtt járó kellemetlenségeket: a dohányszagtól átitatott ruhákat, a kellemetlen leheletet, a hamu és a csikkek okozta szemetet és koszt.
A növényi alapú hevítőrúd és a hevítőkészülék segítségével úgy tarthatja meg a mindennapok részévé vált rituálékat, hogy ezeket a kellemetlenségeket mind elfelejtheti. Nem lesz szüksége hamutálra, nem kell attól tartania, hogy az égő cigarettavéggel kiéget bármit is és elfelejtheti a dohányzással együtt járó kellemetlen szagokat.
Ugyanakkor semmi akadálya annak, hogy a megszokott reggeli kávé mellett továbbra is füstöljön.

Mindösszesen annyi történik, hogy a magas hőfokon égő dohányterméket és a dohányfüstöt a hevített, növényi alapú hevítőrúdra és annak párájára cseréli.

 

Milyen felszerelésre lesz szüksége?

A hevítőkészülék egy olyan elektromos eszköz, amely a növényi alapú hevítőrúd felhevítését végzi - így egy olyan pára keletkezik, amelynek hőfoka lényegesen alacsonyabb a dohányfüstnél. Nem kell égetni a dohányt, helyette a növényi alapanyagot hevíti fel a készülék, legfeljebb 350°C fokra, ellenben a több mint 800°C fokon égő cigarettával. A hevítőkészüléket időről időre tölteni kell, az akkumulátor kapacitásától függően azonban akár egész napos használatra is elegendő lehet.
 

Fokozatosan vonhatja meg szervezetétől a nikotint

A hevítőrúd különböző ízesítésekkel érhető el – a változatos gyümölcsaromák mellett tisztán mentolos, illetve olyan különleges ízekben is, mint a kávé vagy a fahéj. Nikotintartalmukat tekintve három típust különböztethetünk meg: a nikotinos fajtákat, a csökkentett (2 mg) nikotintartalommal rendelkező és a teljesen nikotinmentes változatokat.
Célszerű megoldás lehet a nikotinos verzióval kezdenie a leszokást, majd a csökkentett nikotintartalommal rendelkezőre váltani, hogy a végén a nikotinmentes hevítőrúdnak köszönhetően elfelejthesse azokat a kellemetlenségeket, amelyek a hagyományos dohányzással járnak együtt. A fokozatosság pedig szépen lassan segíti hozzászoktatni a szervezetet a függőségért elsősorban felelős nikotinról való lemondáshoz.
 

Az aroma golyó új ízt vihet füstölésbe

Már a hevítőrudak tekintetében is széles választék érhető el, ami tovább színesíthető az aroma golyónak köszönhetően. Működését nagyjából hasonlóan kell elképzelni, mint az évekkel ezelőtt forgalomban lévő pattintós cigarettákét.
Önnek nem kell mást tennie, mint egy úgynevezett applikátor használatával kilyukasztani az aroma golyó szűrőjét, majd azt a hevítőrúdba helyezni. Ha korábban kedvelte a pattintós cigarettákat, akkor most egy mozdulattal csempészheti vissza ezt az érzést füstölésébe. Az aroma golyó is különböző ízesítésekkel kapható, a gyümölcs és a mentol mellett olyan különleges aromákkal, mint a Cola vagy a vegyes ízű aroma golyó.