Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Áfonyás Heets és más aromák - mit érdemes tudni róluk?

2022-05-05

Áfonyás Heets és más aromák - mit érdemes tudni róluk?

Ha célként tűzted ki magad elé a dohányzásról való leszokást, akkor például az áfonyás Heets remek megoldás lehet ennek elérése érdekében. 

A napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendő hevítőrudak ugyanis nemcsak a klasszikus dohányzás rengeteg ártalmát mellőzik, de nikotinos és nikotinmentes kivitelben egyaránt elérhetőek. Ezzel pedig szépen, lassan felhagyhatunk a rossz szokásainkkal vagy választhatjuk a füstölésnek egy, az egészségre lényegesen kevesebb ártalmat gyakorló formáját. Nézzük meg, mit érdemes tudni ezekről a termékekről és miként könnyítheted meg vele a dohányzásról való leszokást!
 

Mik azok a hevítőrudak és miért egyre népszerűbbek? 

A Phillip Morris vállalathoz kötődik az első, széles körben elterjedt, úgynevezett hevítéses technológiával működő IQOS és Heets termékek piacra bocsátása. Alig pár éve jelent meg ez az akkor teljesen újszerűnek ható megoldás, napjainkra viszont szinte senki előtt sem ismeretlen termékekről beszélünk. Egyre többet találkozunk a füstölésnek ennek a formájával a hétköznapokban.
A módszer újszerűsége abban rejlik, hogy úgy képes nagyon jól visszaadni a dohányzás élményét, hogy cserébe még a nikotinról sem kell lemondanunk. Évtizedek óta léteznek különböző praktikák, amelyek a dohányzás abbahagyását igyekeznek segíteni. A nikotinos rágó vagy tapasz mellett, voltak már korábban olyan gyógynövényes cigaretták, amelyek a dohányzás ártalmainak csökkentését célozták és olyan módon próbálták elősegíteni az arról történő leszokást, hogy közben ne kelljen lemondani a jól megszokott, az évek során napi rutinná vált rituálékról sem, mint a reggeli kávé melletti füstölés.
Mivel ezek a megoldások soha nem terjedtek el igazán széles körben, így minden bizonnyal a hatás nem volt az igazi, nem voltak képesek átütő sikereket elérni. Sokan mondják ugyanis, hogy a dohányzás abbahagyása után az ezzel szükségszerűen együtt járó elvonási tünetek mellett, a legjobban a régi megszokások elhagyása, a napi rutin megváltozása jelentette a fő nehézséget.
Az úgynevezett hevítőrudak pedig erre a problémára kínáltak hatékonynak mutatkozó megoldást. Először csak pár típus jelent meg belőlük, néhány aromában és kivétel nélkül nikotinos változatban. A módszer aztán fokozatosan egyre népszerűbbé vált és különböző ízekben jelentek meg ezek az apró dohánytöltetek. Így került piacra a dinnyés vagy az áfonyás Heets mellett, ezeknek a nikotinmentes változatai is. Ezekhez értelemszerűen nem lehet dohányleveleket használni, így alapanyagukat különböző teafüvek vagy gyógynövények adják, de erre később még ki fogunk térni.  
 

Milyen Heets ízek léteznek?

Napjainkban hatalmas választékkal találkozhatsz, ha felkeresel egy hevítőrudak és más hasonló termékek forgalmazásával foglalkozó internetes áruházat. Az áfonyás Heets mellett, rengeteg más ízesítés is elérhető. Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi különböző lehetőség közül választhatsz. Ha csak a gyümölcsös Heets ízek felhozatalát vesszük, a dinnye, citrom vagy a narancs mellett, akár a banán és az ananász is elérhető, különböző gyártók által készítve, nikotinos és nikotinmentes változatban egyaránt.
 
Ha pedig valamilyen különlegességre vágysz, akkor a fahéj, a kávé vagy a csokoládé ízesítés is viszonylag nagy népszerűségnek örvend. Ezek szintén lehetnek nikotinosak, ráadásul különböző intenzitással – ez pedig a nikotin fokozatos megvonására is remek lehetőséget kínálnak, ha szeretnéd megszabadítani a szervezetedet az általa okozott függőségtől úgy, hogy az elvonási tüneteket is minél kisebbre csökkented. De a sornak itt még mindig nincs vége, bőven lehetne még folytatni, például a vaníliás vajaskeksz vagy a karamell ízesítésekkel.
 

Metolos Heets ízek, akár más aromákkal együtt

Úgy, ahogyan a mentolos cigaretta nem hiányozhat egyik trafiknak a polcairól sem, természetesen a különböző metolos Heets ízek is léteznek és nagy népszerűségnek örvendenek. Ráadásul ezek kombinálhatóak szinte valamennyi aromával, akár a gyümölcsös ízesítésekkel is. Ezekben a termékekben a hevítőrúd végében egy mentolos aromagolyó található. Például az alapíz valamilyen gyümölcsös aroma, de ha szeretnéd, ezzel az ízzel is elfüstölheted az egész hevítőrudat. Azonban az aromagolyót elpattintva mentolt adhatsz hozzá. Akik szeretik ezt az ízvilágot, azoknak kiváló élményt jelenthet.
Így egy áfonyás Heets, ami az egyik legkedveltebb ízesítésnek számít mind közül, könnyedén feldobható egy kis mentolos aromával, igény szerint. Emellett, természetesen léteznek kizárólag metolos Heets ízesítések is, különböző intenzitásban, nikotinos és nikotinmentes változatban egyaránt.
 

Hogy készül a nikotinmentes hevítőrúd? Létezik nikotinmentes áfonyás Heets?

A nikotinmentes hevítőrúd tehát nem dohánylevelekből készül, hiszen a kettő együtt szinte lehetetlen lenne. Ezekhez valamilyen tealevelet, jellemzően fekete vagy zöld teát használnak, de menta vagy a citromfű szintén elképzelhető, mint lehetséges összetevő. A leggyakoribb azonban a fekete tea, amit fenyőfa tűzön való füstölésével készítenek, különböző aromákat hozzáadva. Mivel nem minősülnek dohányterméknek, így könnyedén elérhetőek, akár egy vegyesbolt kínálatában is.
 
Ha szeretnéd végleg abbahagyni a dohányzást, akkor remek megoldást jelenthet ez a típus, hiszen nem kell magadtól hirtelen megvonni a függőség kialakulásában legnagyobb szerepet játszó nikotint. Az áfonyás Heets is elérhető mindegyik változatban. Ráadásul az egyes termékeknek a nikotintartalma is eltérő, így lehetőséged van arra, hogy azt folyamatosan csökkentve, szinte észrevétlenül számolj fel ezzel a rossz szokásoddal, az elvonással járó stressz, idegeskedés, koncentrációzavar vagy más mellékhatások nélkül.
 
A nikotinos változatok is eltérő mennyiségben tartalmazzák ezt a vegyületet. Kezdheted egy erősebb típussal, majd fokozatosan csökkentheted például az 2, majd az 1.5 milligrammos változattal. Ha pedig érzed magadban a kellő elszántságot, válthatsz a teljesen nikotinmentes Heets termékre. Ekkor már nemcsak a dohányzás legtöbb káros hatását sikerült kiiktatnod a mindennapjaidból, de a függőséged megszüntetése irányába is tettél egy jelentős lépést. Az áfonyás Heets az egyik legnépszerűbb típus, de nézz bátran körbe a kínálatban és találd meg a saját kedvencedet!